Gastronomik rusza w świat

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony
23 lutego 2016

"Moja praca- Moja przyszłość " - to tytuł projektu, który realizowany jest w Zespole Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich im. Janka Bytnara „ Rudego” w ramach programu Erasmus+. W niedzielę, 21 lutego, pierwsza grupa wyjechała do Bad Freienwalde. Projekt zakłada czterotygodniową praktykę zawodową uczniów II i III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz technikum hotelarskiego.

 Przyznana kwota dofinansowania to 115028,00 euro. Na staże zagraniczne do Niemiec wyjedzie 50 uczniów z opiekunami. Wyjazd umożliwi młodzieży nabycie praktycznych umiejętności i pozwoli porównać poziom posiadanej wiedzy z oczekiwaniami stawianymi przez zagranicznych partnerów. Praktyka zawodowa będzie też okazją do poznania kultury Niemiec. Niemiecki partner Berufsbildungsverein Eberswalde e. V. przygotował bogaty program, m.in. wycieczki do Drezna i Berlina. Dodatkowym walorem jest możliwość doskonalenia znajomości języka niemieckiego i nawiązanie kontaktów z rówieśnikami z wielu krajów Unii Europejskiej.

 

Autor: Dorota Szaleniec-Plichta

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Pierwsza grupa uczniów wyjeżdza do Niemiec

    Pierwsza grupa uczniów wyjeżdza do Niemiec

  • Powiększ zdjęcie Uczennice podczas przerwy w podróży

    Uczennice podczas przerwy w podróży

  • Powiększ zdjęcie Po przyjeździe

    Po przyjeździe

  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2016-02-23
Data publikacji:2016-02-23
Osoba sporządzająca dokument:Dorota Szaleniec-Plichta
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:1431