






Nasza oferta

Posiadamy ofertę kształcenia w różnych zawodach: Technik żywienia i usług gastronomicznych, Technik technologii żywności, technik usług kelnerskich, technik organizacji turystyki, technik hotelarstwa.

Kształcimy przyszłych kucharzy, kelnerów, cukierników. W naszych profesjonalnie przygotowanych pracowniach przedmiotowych uczniowie i uczennice uzyskują niezbędną wiedzę i umiejętności w przyszłym zawodzie.
Aktualności
14 listopada upłynął w naszej szkole także pod hasłem "Międzypokoleniowej Profilaktyki Zdrowia". Dzień ten został zorganizowany w ...
14 listopada w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego" odbyły się wyjątkowe warsztaty kulinarne przygotowane przez ...
13 listopada 2025 r. w naszej szkole odbył się szkolny etap Ogólnopolskiego Konkursu Ortograficznego. W zmaganiach z ortografią wzięło ...
W nowej XVIII edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2025 wzięli udział dwaj uczniowie naszej szkoły: Gabriel Chojnacki z klasy 3 TŻ ...
12 listopada 2025 r. odbyło się pierwsze spotkanie IV edycji projektu edukacyjnego „Moja Pierwsza Firma”, organizowanego przez Centrum ...
7 listopada 2025 roku odbyło się drugie spotkanie w ramach projektu edukacyjnego „Odkrywaj świat z Gastronomikiem – zostań globtroterem ...
Aktualności
Spotkaj się z nami!
Wybierz nas
Szkoła z wieloletnią tradycją przygotowuje najlepszych pracowników w branży gastronomicznej i hotelarsko-turystycznej
Posiadamy bogatą bazę dydaktyczną z halą sportową i kompleksem boisk. Pracowanie dydaktyczne wyposażone w nowoczesny sprzęt zgodny z wymaganiami standardów egzaminacyjnych.
Stawiamy na rzetelne przygotowanie do zawodu. Rozwijamy talenty. Zachęcamy do wyzwań w konkursach i olimpiadach.
Mamy zaangażowanych nauczycieli. Wspieramy w rozwoju i osiąganiu sukcesów. Potrafimy motywować i zachęcać do wyzwań.
Organizujemy praktykę zawodową w ramach programu Erasmus+. Korzystamy z nowoczesnych technik uczenia.
Rozwoju mocnych stron
Jesteśmy inni od wszystkich
Jesteśmy pomocni.
Budujemy relacje oparte na otwartości i szacunku.
Dajemy możliwość zdobycia konkretnego zawodu, wspieramy w chęci zostania fachowcem.
Dajemy możliwość wszechstronnego rozwoju w opraciu o innowacyjne metody nauczania, połączenia pracy z pasją.
Przyjazna atmosfera, otwartość na potrzeby uczniów, optymizm w podejściu do każdego ucznia.
Jesteśmy szkołą z wieloletnią tradycją. Kształtujemy patriotyczne wartości zgodnie z postawą Patrona szkoły.
Wspieramy w rozwoju. Wspomagamy na wielu płaszczyznach poprzez zajęcia dodatkowe. Szanujemy i rozwijamy każdą indywidualność.
„…Chowam w pamięci obraz mojego starego, poczciwego „Gastronomika”, bo to jeden z najcenniejszych moich skarbów na przyszłość, a wiedza tam zdobyta zaprocentowała w przyszłości, teraz to już wiem. Nikt nie jest w stanie tego odebrać, mieliśmy wspaniałych nauczycieli, mieliśmy cudowne lata szkolnej nauki, wystarczyło tylko sięgnąć dłonią, by to wykorzystać, kto wtedy tego dokonał, otrzymał swą ogromną szansę na przyszłość…”
O naszej szkole można, by mówić wiele. Na przestrzeni lat zmieniała swoje oblicze, strukturę. W istocie jednak pozostała taka sama - jest nie tylko ważną i integralną częścią lokalnej rzeczywistości, ale jest też częścią naszego życia.

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta