Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego" w Kaliszu
Strona główna
Witamy na naszej stronie
MISJA I WIZJA SZKOŁY
Nasza Szkoła jest miejscem wszechstronnego rozwoju ucznia oraz przestrzenią, w której można rozwijać swoje zainteresowania i własne potrzeby. Wskazujemy na właściwe postawy i wartości, a jako nadrzędne przesłanie traktujemy współpracę i partnerstwo całej społeczności szkolnej
Najnowsze aktualności
Ogólnopolski Dzień Erasmusa
25 listopada to Ogólnopolski Dzień Erasmusa. Z tej okazji 24 listopada w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” odbyło się spotkanie, podczas którego została przybliżona uczniom szkoły idea Programu Erasmus+. Uczennice uczestniczące w wyjazdach zagranicznych, w ramach realizowanych projektów, podzieliły się swoimi wrażeniami i spostrzeżeniami.
Po prezentacjach został przeprowadzony konkurs - zadanie polegało na ułożeniu z liter tworzących napis „OGÓLNOPOLSKI DZIEŃ ERASMUSA” jak największej liczby wyrazów w różnych językach: angielskim, niemieckim, polskim, hiszpańskim czy włoskim. Następnie uczniowie sprawdzili swoją wiedzę o Erasmusie w quizie na platformie kahoot.it.
W spotkaniu uczestniczyła pani Katarzyna Nowakowska z Centrum Wsparcia Rzemiosła Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Kaliszu. Dzięki współpracy szkoły z CWRKDiZ możliwa była realizacja wielu projektów mobilnościowych w „Gastronomiku”.
Organizatorzy: Sona Arakelyan, Kamila Krawiec, Anna Piwońska
Zapraszamy do szkolnej biblioteki.
Dzień Życzliwości
Dzień Życzliwości w naszej szkole. Wszystkim życzymy dużo uśmiechu i pozytywnych emocji.
Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka w naszej szkole.
Wizyta w piekarni Mąka Woda Sól
Dzięki gościnności pani Agnieszki Błaszczyk, właścicielki piekarni, grupa uczniów z klasy II Tża mogła zobaczyć, jak wygląda praca piekarza, poznać proces wypieku chleba i własnoręcznie wypleść wspaniałe chałki. Bardzo dziękujemy za spotkanie i wszystkim polecamy przepyszne wyroby z piekarni Mąka Woda Sól!
"Słodkie jesienne dary natury".
Dzisiaj w naszej szkole odbył się konkurs cukierniczy "Słodkie jesienne dary natury". Tematem przewodnim było ciasto z surowcami, które kojarzą nam się z jesienią. Wszyscy poradzili sobie znakomicie, ale trzeba było wyłonić zwycięzców. Pierwsze miejsce zajął Szymon Banasiak (2tk/o/tz) ze znakomitym ciastem marchewkowym, drugie miejsce przyznano Julii Minkinie (3c), która zabłysnęła tworząc oryginalną dekorację, a trzecie miejsce należy do Oliwii Derdziak (2c) i jej pysznego orzechowca. Wszystkim gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.