Oferta Szkoła Branżowa I Stopnia

Kelner

banery front 0001 kelner

Przedmioty punktowane: język polski, geografia, matematyka, język obcy,

Zawód: KELNER - innowacja pedagogiczna: barman

  • Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :

    • zdobędziesz wiedzę i umiejętności związane z profesjonalną i kompleksową obsługą gości w zakładach gastronomicznych oraz z obsługą wszelkiego rodzaju imprez gastronomicznych;
    • nauczysz się nakrywać stół oraz sporządzać potrawy;
    • wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka;
    • zaplanujesz czynności związane z obsługą gości;
    • dobierzesz urządzenia, bieliznę i zastawę stołową oraz sprzęt serwisowy do podawania potraw i napojów;
    • wykonasz usługi kelnerskie podczas przyjęć okolicznościowych oraz imprez poza zakładem gastronomicznym;
    • zastosujesz programy komputerowe wspomagające pracę kelnera
logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search