Oferta technikum

Technik technologii żywności

banery front 0006 technik gastronomik

Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.

Klasa patronacka firmy Nestle odział w Kaliszu

ZAKRES   KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym:

  • przygotujesz  proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym odcinku produkcji;
  • opracujesz nowe  asortymenty produktów żywnościowych;
  • obsłużysz  maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów cukierniczych;
  • będziesz nadzorował  procesy technologiczne w produkcji wyrobów cukierniczych;
  • zaprojektujesz nowe receptury i wprowadzisz je do produkcji;
  • dobierzesz surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze do produkcji poszczególnych wyrobów cukierniczych;
  • będziesz nadzorował przebieg procesów produkcji wyrobów cukierniczych zgodnie z dokumentacją produkcyjną i technologiczną;
  • dobierzesz sprzęt i odczynniki do badania surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych;
  • wykonasz badania fizykochemiczne żywności oraz dokonasz ich analizy;
  • zastosujesz przepisy sanitarno-epidemiologiczne i ochrony środowiska dotyczące badania żywności;
  • poznasz zasady zarządzania jakością żywności.

nestle

 Praktyka zawodowa z Nestle to:

...ciekawe wezwania

Podczas praktyk poznajesz firmę od środka i bierzesz udział w bieżących pracach Twojego działu. Nawiazujesz kontakty zawodowe, poznajesz środowisko zawodowe i obowiązki pracowników. Chcemy, aby każdy z Was miał okazję zobaczyć jak produkowane są wyroby Nestle.

W 2013 r. Nestle powołało Europejską Inicjatywę Nestlé Na Rzecz Zatrudniania Ludzi Młodych jest ona realizowana we wszystkich krajach, w których prowadzimy swoją działalność. Ma na celu przeciwdziałanie bezrobociu wśród ludzi młodych poprzez stwarzanie im realnych szans zatrudnienia.

W ramach inicjatywy młodzi ludzie skorzystają z wiedzy doświadczenia pracowników Nestlé – uczestnicząc m.in. w szkoleniach, w tym z coachingu i mentoringu, co pozwoli im lepiej przygotować się do wejścia na rynek pracy.

Oferowane przez naszą firmę ścieżki rozwoju obejmują wszystkie obszary działalności firmy oraz szczeble zatrudnienia – od operatorów w fabrykach po stanowiska menedżerskie.

Nasza siła wynika z potencjału naszych pracowników!

Od pracowników oczekujemy :

zaangażowania i umiejętności aktywnej pracy w zespole

gotowości do uczenia się i podnoszenia kwalifikacji,

sumienności i samodzielności w działaniu oraz podejmowanie inicjatywy

dokładności, rzetelności oraz skrupulatności

Pracownikom stwarzamy możliwości ciągłego rozwoju, nie tylko poprzez codzienne wyzwania, ale i szkolenia, pozwalające podnieść jakość pracy i kompetencje zespołu.

Praktyka Zawodowa z Nestlé to:

 

…ciekawe wyzwania

Podczas praktyk poznajesz naszą firmę od środka i bierzesz udział w bieżących pracach Twojego działu. Nawiązujesz kontakty zawodowe, poznajesz środowisko zawodowe i obowiązki pracowników. Chcemy, aby każdy z Was miał okazję na własne oczy zobaczyć jak produkowane są nasze wyroby.

… Twój rozwój

Praktyka zawodowa pozwoli Ci na rozwój Twoich umiejętności i kompetencji, które uzyskałeś podczas nauki w szkole. Realizacja praktyk stwarza dla każdego z Was możliwość uzyskania ogólnej i specjalistycznej wiedzy, umiejętności praktycznego zastosowania oraz ukształtowanie postaw wobec potencjalnych pracodawców.

  

Praktyka zawodowa odbywać się będzie  na wydziałach produkcyjnych oraz w Dziale Zapewnienia Jakości w zawodzie : Technik Technologii Żywności

  

Co zyskasz będąc u nas na praktyce?

 Możliwość pracy i zdobycia doświadczenia w międzynarodowym koncernie produkcji spożywcze

  • Bardzo dobrą atmosferę pracy
  • Pakiet szkoleń
  • Nowe znajomości (zarówno zawodowe jak i prywatne)
  • Okazja do poznania swojego wymarzonego zawodu „od podszewki”

Nauka pracy w zespole, to jeden z najważniejszych atutów praktyki!

 

logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search